MENIU

Maior: Prioritățile României în relația cu SUA sunt legate de securitate și de investiții strategice

<p>George Maior</p>

România se axează în relația cu noua administrație republicană de la Washington pe extinderea parteneriatului strategic, mai ales în domeniul securității în regiunea Mării Negre și investiții strategice în domeniul energetic, a declarat ambasadorul Românei în Statele Unite, George Maior, într-un interviu acordat Digi24.

'Obiectivul nostru este constant în relația cu SUA: a aprofunda și dezvolta parteneriatul strategic foarte puternic pe care îl avem cu SUA, indiferent de administrație. El s-a construit în timp, fie că a fost vorba de administrație republicană sau administrație democrată', a afirmat diplomatul român.

Pe lângă cooperarea în domeniul militar și la scutul antirachetă de la Deveselu, și cooperarea în cadrul schimbului de informații între servicii 'atât de relevante azi, în ceea ce definește ca prioritate noua administrație, o combatere a terorismului, a Statului Islamic ', România se concentrează asupra investițiilor din zona energetică, semnificative și cu impact strategic, nu doar economic.

Maior a spus că Exxon operează de ceva timp în Marea Neagră, unde s-au descoperit resurse semnificative de hidrocarburi și compania urmează să ia o decizie foarte curând, probabil în acest an în legătură cu intențiile de exploatare. Acest lucru ar însemna o extindere masivă a investiției acestei mari companii, un pilot semnificativ în economia românească, adăugat diplomatul.

Mai multe articole despre:
George Maior diplomat