MENIU

Maia Sandu cere demisia ministrului de Externe. ”Moldovenii din Diaspora nu sunt lăsați să voteze”

Candidata proeuropeană a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, Maia Sandu, cere demisia ministrului Afacerilor Externe, Andrei Galbur, și a președintei Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, pentru ”obstrucționarea dreptului de vot”.

"La Londra, în secția de vot Stratford (nr. 336), s-au terminat buletinele de vot, în timp ce sute de cetățeni așteaptă afară pentru a vota. Cer demisia ministrului Afacerilor Externe și a președintei Comisiei Electorale Centrale, ca principali responsabili de acest dezastru", a scris Maia Sandu, pe Facebook.

Candidatul PAS a mai anunțat că va depune plângere penală împotriva celor doi demnitari "pentru obstrucționarea dreptului de vot al cetățenilor Republicii Moldova garantat de Constituție".

Într-un mesaj publicat anterior pe aceeași rețea de socializare, Sandu a atras atenția asupra cozilor de la unele secții de votare din diaspora și i-a îndemnat pe oameni ca, pentru fiecare vot obstrucționat, să "sune acasă" și "să aducă două voturi în țară". "Nu pot ei fura, cât putem noi vota!", a scris ea.