MENIU

MAE face demersuri pentru a afla dacă la bordul avionului prăbuşit se aflau români

Avion prăbuşit în Ucraina

Misiunile diplomatice ale României de la Haga, Kuala Lumpur și Kiev au inițiat demersurile necesare pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii de informații referitoare la aeronava prăbușită în Ucraina, cât și cu privire la posibila existență a unor cetățeni români la bordul acesteia.

UPDATE: Ministrul afacerilor externe Titus Corlăţean a dispus activarea Celulei de criză la nivelul Ministerului Afacerilor Externe al României, ca urmare a catastrofei aviatice survenite în estul Ucrainei.

Obiectivul prioritar îl constituie obținerea unor informații certe cu privire la cetățenia pasagerilor aflați la bordul avionului prăbușit.

Până la momentul actual, autoritățile olandeze nu au comunicat informații oficiale în acest sens. Ambasadele României la Haga, Kiev şi Kuala Lumpur se află în legătură permanentă cu oficialitățile locale pentru clarificarea situației.

Avion prăbuşit în Ucraina

Aeronava Boeing-777, care aparținea companiei "Malaysia Airlines" și efectua cursa Amsterdam — Kuala Lumpur, s-a prăbușit joi pe teritoriul Ucrainei, la circa 60 de kilometri de granița de Rusia, informează ITAR-TASS și Interfax.

"Avionul zbura la înălțimea de 10.000 de metri. Au murit 280 de pasageri și 15 membri ai echipajului", a precizat consilierul ministrului ucrainean de interne Anton Gherașenko, pe pagina sa de Facebook, citat de Ria Novosti și Interfax.

Prăbușirea a avut loc nu departe de Donețk, unde au loc ciocniri între forțele ucrainene și separatiști proruși.