MENIU

Macron atenționează că țările europene nu se bagă în conflictul armat din Ucraina: „Ar fi un război mondial cu o putere ce deţine arma nucleară"

Emmanuel Macron

Preşedintele Franței - Emmanuel Macron a declarat, luni, că ţările europene nu vor intra direct în conflictul din Ucraina, deoarece un război cu Rusia ar "ar fi un război mondial, cu o putere ce deţine arma nucleară", informează lefigaro.fr

„Sunt conştient: pe termen scurt, mai degrabă războiul va fi purtat în continuare. Nu cred că, în zilele şi săptămânile următoare va exista o adevărată soluţie negociată. Totuşi sper şi facem tot ce putem pentru a ajuta", a declarat Macron.

„Discuţia cu Putin este dificilă, pentru că refuză încetarea focului, care este condiţia prealabilă pentru ca între Moscova şi Kiev să existe un dialog real”, a spus el.

„Responsabilitatea noastră este să continuăm să vorbim poporului rus şi belarus, dar şi conducătorilor şi să respectăm întotdeauna Rusia ca ţară, pentru că nu există pace durabilă dacă Rusia nu este inclusă într-o arhitectură mare de pace pe continentul nostru”, a mai spus președintele francez.

Mai multe articole despre:
emmanuel macron ucraina rusia sanctiuni putin