MENIU

Localnicii au găsit scheletul unui dragon. Ce au surprins oamenii la fața locului FOTO

Scheletul unui dragon cu o lungime de 18 metri a fost descoperit într-un sat chinezesc, iar localnicii bănuiesc că este o adevărată afacere.

Rămășile descoperite de localnici sunt considerate a fi ale unui dragon. Localnicii au filmat toate descoperirea. Dilema sătenilor este cum au ajuns oasele chiar în acea zonă. 

Scheletul cuprinde un craniu uriaș și două membre. Pe rețelele sociale, dragonii trezesc interes mai ales datorită prezenței lor în ultima serie din Game Of Thrones. 

Dragonul este o creatură mitologică de obicei descrisă ca fiind un șarpe mare și puternic sau o altă reptilă cu abilități magice și spirituale. Creaturi mitologice având câteva sau multe din caracteristicile tipice asociate dragonilor sunt comune în toate mitologiile lumii.

Simbol al vieții în China, animal protector în Indonezia, păzitor al săbiilor în Japonia, malefic și viclean în Europa, dragonul se întâlnește în numeroase mituri și legende. De obicei, dragonii din est, dragonii chinezești sunt ființe benefice ce aduc noroc. În mitologiile vestice, ca cea greacă sau cea celtică, dragonul este o încarnare a răului. De asemenea în mitologia persană dragonul este malefic. În mitologiile băștinașilor americani, dar și în estul Asiei, ei sunt văzuți că forțe primare ale naturii și ale universului. Sunt asociați cu înțelepciunea – sunt mai inteligenți ca oamenii – și cu longevitatea. De asemenea, pot avea puteri magice și supranaturale și sunt reprezentanți ai mediului acvatic. Ei personifică apa, fântânile, ploile și râurile. Unele culturi înzestrează dragonii cu darul vorbirii.

Mai multe articole despre:
foto schelet dragon