MENIU

Lacrimi în Consiliul de Securitate al ONU: filmarea din Siria care a provocat emoţii

Lacrimi la Consiliul de Securitate ONU. Membrii Consiliului au fost profund emoţionaţi şi nu şi-au putut stăpâni lacrimile când au urmărit o înregistrare realizată în Siria. Clipul arată rezultatul unui atac cu arme chimice, precum şi eforturile fără speranţă ale medicilor, care au încercat să salveze mai multe victime.

"După ce a aderat la convenţia internaţională a armelor chimice, regimul Assad şi-a demonstrat brutalitatea încă o dată, când a adăugat clorul drept o nouă armă în arsenalul său folosit împotriva poporului sirian", s-a spus în cadrul Consiliului de Securitate.

În clipul prezentat membrilor Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite apar mai mulţi medici, care se luptă în zadar să salveze vieţile a trei copii sirieni sub vârsta de patru ani. Înregistrarea a fost realizată în nord-vestul Siriei în urmă cu o lună, la scurt timp după un atac în care a fost folosit clor. Reprezentanţii Consiliului de securitate dau vina pe autorităţile de la Damasc pentru atac.

Guvernul şi forţele de Opoziţie din Siria au negat folosirea bombelor cu clor, despre care Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice susţine că au fost lansate din elicoptere. Forţele aeriene siriene sunt singura parte din conflict care dispune de elicoptere, scrie BBC. Oficialii ONU au promis că cei responsabili pentru atac vor suporta consecinţele.