MENIU

Justiția germană l-a condamnat pe Stephan Ernst la închisoare pe viață pentru uciderea unui politician din Uniunea Creştin-Democrată

Sentinta in cazul Stephan Ernst

Stephan Ernst, un neonazist german, a fost condamnat joi, 28 ianuarie, de o instanţă din orașul Frankfurt la închisoare pe viaţă pentru asasinarea în iunie 2019 a unui reprezentant ales din partidul cancelarului Angela Merkel, care declarase că este de acord cu venirea migranţilor în Germania. Walter Lübcke, membru al Uniunii Creştin-Democrate, fusese descoperit mort pe 2 iunie 2019 pe terasa casei sale din Kassel, landul Hessa. 

Stephan Ernst a fost acuzat de parchetul federal din Karlsruhe de ”omor cu circumstanţe agravante” şi de ”tentativă de omor cu circumstanţe agravante.” Conform Mediafax, Stephan Ernst, în vârstă de 47 de ani, care l-a împuşcat pe Walter Lübcke în cap, un ales în vârstă de 65 de ani din partidul conservator CDU, va trebui să execute cel puţin 15 ani de detenţie, potrivit sentinţei. Complicele său a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru încălcarea legii privind armele de foc.
Mai multe articole despre:
Germania