MENIU

Joe Biden cere interzicerea armelor de foc, după atacul armat din Nashville: E sfâșietor. Să nu transformăm școlile în închisori!

Joe Biden, președintele SUA Foto: Profi Media

Preşedintele SUA, Joe Biden, a condamnat luni atacul armat de la o şcoală din Nashville, sudul Statelor Unite, în care şi-au pierdut viaţa trei copii şi trei adulţi.

Președintele american - Joe Biden a subliniat că trebuie făcut "mai mult" pentru a proteja instituţiile de învăţământ, după tragedia din Nashville, Tennessee. 

Președintele Joe Biden a cerut Congresului să adopte o interdicție a armelor de foc după atacul armat din Nashville, Tennessee, în sudul Statelor Unite.

Despre tragedia de la școala din Nashville, Biden spune că este „sfâșietoare, cel mai rău coșmar al unei familii”.

"Trebuie să facem mai mult pentru a opri violenţa cu arme de foc. Trebuie să facem mai mult pentru a ne proteja şcolile, astfel încât acestea să nu devină închisori. Solicit din nou Congresului să adopte interdicţia privind armele de foc. E timpul să începem să facem mai multe progrese", a declarat el, luni, la începutul unui summit al femeilor antreprenor.

Violența armelor de foc „ne sfâșie comunitățile”, a declarat Joe Biden la o conferința pentru femei de afaceri, în cadrul discursului susținut.

Atacul armat care a zguduit America luni dimineață s-a soldat cu 7 morți, potrivit unui bilanț încă provizoriu, pentru că mai mulți copii și profesori se află printre cei care au fost răniți.

ȘOC în SUA. Cel puțin 6 morți, copii și profesori în atacul armat asupra unei școli - Cine a deschis focul

O femeia de 28 de ani a deschis focul luni într-o școală generală din Nashville. În cele 15 minute cât a durat atacul a împușcat mortal cel puțin 6 persoane, 3 copii și 3 profesori, alături de alte persoane rănite

Înarmată cu "cel puţin două puşti de asalt şi un pistol", femeia a pătruns, în cursul dimineţii de luni, în incinta unei şcoli creştine private, la ora 10:13, ora locală. La ora 10:27, atacatoarea a fost ucisă de forțele de poliție sosite pentru intervenție. 

Tânăra a intrat pe o uşă secundară şi a tras numeroase focuri de armă în timp ce avansa prin şcoală

Atacatoarea este din Nashville și este posibil să fi urmat chiar școala în care a comis tragedia, potrivit poliţiei.

The Covenant School are aproximativ 200 de elevi, copii de la 3 până la 12 ani, de la grădiniță până la clasa a șasea, şi aproximativ patruzeci de angajaţi.