MENIU

Jocuri de război. Un F-35 a arătat cum poate elimina ținte rusești fără să tragă un singur foc

Un avion american F-35 a demonstrat capacitățile redutabile ale tehnologiei americane într-un test care urmărea eliminarea unor ținte inamice.

În timpul testului, avionul F-35B a detectat o aeronavă inamică, a trimis datele sistemului de apărare antirachetă Aegis, iar o rachetă lansată de pe uscat sau de un distrugător a eliminat ținta fără ca avionul implicat să tragă un singur foc, scrie Business Insider.

Testul, susțin jurnaliștii americani, ar trebui să dovedească eficiența avioanelor F-35, contestate pentru costurile lor uriașe și pentru unele probleme tehnice, dar și a Rețelei navale integrate anitaeriene (NIFC-CA).

Această rețea a fost proiectată pentru a revoluționa sistemele de ghidare, combinând date de la o multitudine de senzori pentru a stabili poziția țintelor.

Asta înseamnă că avioanele F-35 își pot folosi capacitățile de a evita radarul pentru a intra într-un spațiu aerian inamic, unde vor detecta ținta și vor trimite informațiile spre sistemul Aegis care va elimina ținta fără ca avionul F-35 să fie detectat.

Rachetele folosite de sistemul Aegis, SM-6, sunt rachete supersonice care pot căuta și distruge ținte în aer la distanțe mari, fie că este vorba despre avioane, fie de rachete balistice.

Mai multe articole despre:
SUA f-35 aegis