MENIU

Israelul şi-a intensificat ofensiva din Gaza. Hamas cere un armistiţiu de două ore

Israelul şi-a intensificat ofensiva din Gaza

Israelul şi-a intensificat ofensiva din Fâşia Gaza. Tancurile au luat cu asalt periferia oraşului Gaza. Cel mai bombardat oraş a fost Shaja'ia. 20 persoane au fost ucise şi alte 200 au fost rănite în bombardament. Mii de palestinieni au părăsit Gaza noaptea trecută. UPDATE: Hamas a cerut Israelului un armistiţiu de două ore.

Armata israeliană a anunțat, duminică, intensificarea ofensivei sale terestre în Fâșia Gaza, în a 13-a zi a celui mai sângeros conflict după 2009, ce a făcut peste 350 de morți, informează AGERPRES.

"În această seară, faza terestră a operațiunii Frontieră de protecție se extinde cu forțe suplimentare pentru combaterea terorismului în Fâșia Gaza și stabilirea unei realități care să garanteze israelienilor că trăiesc în siguranță", a declarat armata într-un comunicat, citat de AFP.

Printre altele, un tir de artilerie israelian la est de orașul Gaza a ucis duminică patru persoane, potrivit unei surse medicale care a precizat că doi copii figurează printre victime, precum și fiul unui responsabil al Hamas.