MENIU

Israelul anunţă că Mahmoud Abbas "a dat lovitura de graţie" procesului de pace

Israelul anunţă că Mahmoud Abbas 'a dat lovitura de graţie' procesului de pace

Mahmoud Abbas "a dat lovitura de grație" procesului de pace, anunţă, sâmbătă, un comunicat oficial israelian, ca reacție la discursul pe care președintele Autorității Palestiniene l-a susținut în cursul unei reuniuni a conducerii Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP), relatează AFP.

Într-un discurs susținut la Ramallah, în Cisiordania, Mahmoud Abbas a reafirmat că este pregătit să continue negocierile de pace, aşa cum cere Israelul, cu condiția ca Guvernul israelian să elibereze prizonierii palestinieni, să înghețe procesul de colonizare şi să accepte discuţiile pe tema delimitării frontierelor viitorului stat palestinian.

"Abu Mazen (Mahmoud Abbas) a prezentat din nou aceleaşi condiții, ştiind deja că Israelul nu le va accepta", se arată într-un comunicat oficial israelian.

"Astăzi el a administrat lovitura de grație procesului de pace", se subliniază în comunicat.

Potrivit comunicatului, statul evreu denunţă ultimul demers al lui Abbas, liderul OEP, de a crea o alianță cu mişcarea islamistă Hamas, "o organizație teroristă care face apel la distrugerea Israelului".

În termenii unui acord de reconciliere încheiat miercuri, OEP şi mişcarea islamistă, aflată din 2007 la putere în Fâşia Gaza, au convenit să formeze un Guvern de "consens național" condus de Abbas şi care să fie format din personalități independente.

Această nouă tentativă de reconciliere națională palestiniană a stârnit furia Israelului, potrivit căruia mişcarea Hamas este o "grupare teroristă".

Mai multe articole despre:
Mahmoud Abbas autoritatea palestiniana OEP