MENIU

Iranul ridică steagul roșu, semn al unui răspuns dur dat SUA

Prin ridicarea steagului, Iranul arată lumii că e pregătit să-și îndeplinească angajamentul de a da un răspuns dur Statelor Unite și lui Donald Trump. Pe steag se puteau vedea scrise cuvintele: „Cei care vor să se răzbune sângele lui Hussein”.

Și fiica liderului irakian ucis în raidul american a cerut răzbunare pentru tatăl ei. Asta după ce președintele Iranului, Hassan Rouhani, a vizitat, casa din Teheran a familiei generalului Soleiman, potrivit CNN. Unde a fost și liderul suprem al Iranului, Ayatollah Ali Khamenei. Într-un mesaj pe Twitter, liderul spiritual transmite condoleanțe familiei generalului și fiicei lui Soleimani.

„Ai văzut oamenii devotați ieșind în număr mare pe străzile din multe orașe. Așteaptă să vezi ce va fi la funeralii. Aceste binecuvântări sunt înaintea noastră pentru a vedea valoarea martiriului.”, a scris liderul Iranului.

Reacțiile internaționale nu au contenit să apară. Și Ministerul Afacerilor Externe a postat pe pagina sa de Twitter un mesaj în care își arată îngrijorarea pentru escaladarea conflictului în Orientul Mijlociu.

„România este profund îngrijorată de evoluţiile recente din Orientul Mijlociu după atacul asupra Ambasadei SUA în Irak - pe care România îl condamnă ferm - şi după măsurile de protecţie preventive luate în consecinţă de SUA. Detensionarea este esenţială pentru a evita deteriorarea suplimentară a situaţiei de securitate.”, afirmă MAE într-o postare pe Twitter.

După uciderea lui Soleimani mii de iranieni au ieșit pe străzi și au scandat „Moarte Americii”. Liderul suprem, Ayatollah Khamenei a anunțat o perioadă de doliu național de trei zile în onoarea generalului iranian, considerat una dintre cele mai luminate minți ale țării și un mare strateg. 

Mai multe articole despre:
iran irak sua steagul rosu