MENIU

Iranul acuză Arabia Saudită că i-a bombardat ambasada din Yemen

Teheranul a acuzat Arabia Saudită că ar fi executat bombardamente aeriene asupra ambasadei iraniene la Sanaa, scrie BBC. Este doar ultimul episod din conflictul dintre cele două mari puteri din Orientul Mijlociu. 

Mai multe rachete au lovit ambasada iraniană din Yemen, provocând rănirea personalului și pagube. Oficialii iranieni susțin că bombardamentele au fost executate de avioanele saudite.

Localnicii din Sanaa au declarat că avioanele coaliției conduse de Arabia Saudită au executat joi dimineață zeci de lovituri aeriene.

Arabia Saudită este angajată militar în susținerea guvernului din Yemen în fața rebeliunii declanșate de mișcarea Houthi.

Riadul acuză Teheranul că îi suține pe rebeli.

Cele două mari puteri, care se află în tabere diferite și în Siria, au ajuns anul acesta mai aproape de un conflict direct.

Arabia Saudită a rupt relațiile diplomatice cu Iranul ca răspuns la luarea cu asalt a ambasadei sale din Teheran, într-o dispută tot mai tensionată între cele două puteri rivale din Orientul Mijlociu după executarea de către Riad a unui proeminent lider musulman șiit.