MENIU

Întorsătură de situaţie la Dortmund. Anchetatorii nu au date împotriva suspectului reţinut

Poliţia germană a anunţat că nu a găsit "niciun element" care să îl lege pe suspectul islamist reţinut de exploziile care au avut loc marţi lângă autocarul echipei de fotbal Borussia Dortmund, a anunţat joi Parchetul Antiterorist din Germania, potrivit AFP.

"Ancheta nu a găsit elemente care să arate că suspectul a participat la atentat", a arătat Parchetul, într-un comunicat.

O persoană cu "legături islamiste" a fost reţinută, miercuri, în această anchetă, anunţaseră procurorii germani.

Potrivit procurorilor federali, toate cele trei dispozitive care au explodat lângă autocarul echipei Borussia Dortmund conţineau benzi metalice, scrie Hotnews.ro.

Poliţia germană a anunţat, marţi seară, că trei încărcături explozive au fost detonate în apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, la scurt timp după ce autobuzul a părăsit hotelul unde a fost cazată formaţia.

Autobuzul a plecat de la hotel îndreptându-se către stadionul ("Signal Iduna Park") aflat la zece kilometri distanţă şi, în scurt timp, "trei încărcături explozive au fost detonate" -  Gunnar Wortmann, un purtător de cuvânt al poliţiei.

Geamurile autocarului au fost sparte şi o persoană din interior a fost rănită uşor, a adăugat el, fără a da alte detalii. Clubul german a precizat că persoană rănită este fundaşul internaţional spaniol al echipei Borussia, Marc Bartra, în vârstă de 26 de ani, care a fost transportat la spital cu răni la mâna. Bartra a fost operat la braţ, în noaptea de marţi spre miercuri.

Meciul Borussia vs AŞ Monaco (manşă tur sfeturi Champions League) nu a mai avut loc marţi seară, fiind amânat pentru miercuri.

Mai multe articole despre:
Borussia Dortmund Dortmund atentat dortmund