MENIU

Interpol avertizează Europa: Atenție la frontiere! Complicii lui Salah Abdeslam ar putea să fugă

Interpol avertizează statele membre să fie extrem de vigilente în ceea ce privește controalele la frontieră pentru că arestarea lui Salah Abdeslam, suspect-cheie în atentatele din noiembrie de la Paris, i-ar putea încuraja pe complicii săi să fugă în Europa, relatează Reuters și AFP, informează Agerpres.

"Interpol recomandă o vigilență sporită a controalelor la frontiere pentru că prinderea lui Salah Abdeslam ar putea încuraja orice complice încerce să fugă în Europa sau în altă parte", se arată într-un comunicat al organizației internaționale de poliție, cu sediul la Lyon (estul Franței).

"Deși este prea devreme să speculăm în ce direcție va merge ancheta, orice persoană legată de Abdeslam ar putea fi îngrijorată că locul în care se află va fi descoperit și ar putea încerca să fugă pentru a evita să fie găsită. Este vital ca țările să continue să coopereze și să facă verificări amănunțite ale informațiilor disponibile pentru a evita ca suspecții să fugă", a declarat secretarul general al Interpol, Jürgen Stock, într-un comunicat.

Pentru a face acest lucru, Interpol invită membrii săi să utilizeze baza de date privind documentele furate și pierdute SLTD (Stolen and Lost Travel Documents) care conține informații asupra a 250.000 de pașapoarte irakiene și siriene pierdute sau furate.

SLTD a fost creată de Interpol în 2002 după atentatele de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite, pentru a facilita arestarea 'teroriștilor sau a criminalilor care călătoresc cu acte de identitate false'.

Informații de ultimă oră în cazul suspectului-cheie în atentatele de la Paris