MENIU

Interlopul român Rechinu, putere nestăvilită în spatele gratiilor: cum li se înscenează mexicanilor crime comise de români 

De mai bine de doi ani, interlopul oltean Rechinu nu poate fi extrădat din Mexic. Florin Tudor, așa cum este dat în urmărire internațională de autoritățile de la București, a mituit politicieni și procurori să rămână în penitenciarul de maximă securitate din Mexico City, acolo unde a fost închis și El Chapo, celebrul baron al drogurilor. 

Din 2021, Florin Tudor, zis Rechinu, este închis la penitenciarul Altiplano din Capitala Mexicului. De când a fost arestat în Cancun pe 27 mai 2021, interlopul român susține că este nevinovat și i-a cerut președintelui Mexicului, Andres Obrador, printr-o scrisoare să nu fie extrădat în România. 

Șeful statului a spus încă de din prima zi că procesul interlopului va fi unul rapid și că va fi pedepsit. Dinainte să fie prins Rechinul, rețeaua acestuia era în vizorul FBI. Procurorii americani investighează și acum rețelele de finanțare și de spălare a banilor din Mexic care au legături cu politicienii din sudul țării.

FBI-ul a descoperit o întreagă mafie de români condusă de Rechinul chiar și din spatele gratiilor. Rețeaua operează din Cancun și până în sud, pe toată Riviera Maya. Specialiști în clonarea cardurilor, traficului ilegal de persoane și de carne vie, românii în colaborare cu mexicanii reușesc să scape și de pedepse, transmite presa mexicană. Jurnaliștii spun că un martor a dezvăluit FBI-ului că rețeaua lui Rechinu a folosit un intermediar pentru a sprijini campaniile electorale ale Laurei Fernandez pentru primăria orașului Puerto Morelos.

Pe lângă politicieni, rețeaua lui Rechinu ar fi mituit și un procuror care a făcut ca toți mafioții români să nu fie nici măcar pe lista de suspecți în dosarele în care erau acuzați de omor. 

Procurorul plătit de Rechinu a stabilit ca de toate infracțiunile românilor să fie acuzați cetățeni mexicani.