MENIU

Înregistrare șocantă: Jurnalistul saudit a fost ucis și tăiat cu fierăstrăul în șapte minute

Jamal Khashoggi

De șapte minute au avut nevoie asasinii jurnalistului Jamal Khashoggi pentru a-l ucide, a declarat o sursă turcă, care a a ascultat înregistrarea macabră a execuției, notează publicația middleeasteye.com.

Jamal Khashoggi, jurnalistul incomod pentru regimul de la Riad, a fost ucis, așa cum au indicat toate acuzațiile de până acum, în interiorul consulatului saudit de la Istanbul.

Execuția a fost înregistrată, audio, pe ceasul pe care îl purta Khashoggi las mână, care s-a sincronizat cu iPhone-ul pe care logodnica jurnalistului îl ținea în fața consulatului.

Potrivit investigatorilor turci care au ascultat înregistrarea, Khashoggi a fost târât din biroul consulului-general într-o cameră alăturată. Urlete îngrozitoare au fost auzite apoi de un martor aflat la parter.

”Nu a existat nicio încercare de a-l interoga. Au venit pentru a-l ucide”, a declarat sursa turcă pentru middleeasteye.com.

Urletele s-au terminat în momentul în care Khashoggi a fost injectat cu o substanță necunoscută. Asasinii au început apoi să îl taie pe jurnalist cu fierăstrăul, când acesta era încă în viață.

Șeful echipei ar fi Salah Muhammad al-Tubaigy, parte a unei echipe de 15 oameni care au sosit la Istanbul în cursul aceleiași zile.

Potrivit înregistrării, Tubaigy și-a pus căștile la urechi și i-a sfătuit pe ceilalți membri ai echipei să facă la fel. ”Când fac treaba asta ascult muzică. Și voi ar trebui să faceți la fel”, le-a spus Tubaigy. 

Legătura explozivă dintre prințul moștenitor saudit și dispariția jurnalistului critic

Tubaigy este și președintele Organizației saudite de patologie și medicină legală, precum și membru al Asociației Saudite pentru patologie.

În 2014, ziarul Asharaq al-Awsat, din Londra, i-a luat un interviu lui Tubaigy, în care acesta vorbea despre o „clinică mobilă” parțial concepută de el, cu ajutorul căreia medicii legiști pot efectua autopsii în doar 7 minute pentru a determina cauzele unei morți.

 

Mai multe articole despre:
asasinat jurnalist Arabia Saudită Jamal Khashoggi