MENIU

Înfricoşător - ce i s-a întâmplat unei fete din Irlanda care a vrut să facă o întrerupere de sarcină

O adolescentă din Irlanda care a vrut să facă o întrerupere de sarcină şi a mers, împreună cu mama sa, să solicite acest lucru, a fost închisă într-un spital de boli psihiatrice, împotriva voinţei sale şi împotriva voinţei mamei sale. 

Cazul adolescentei, care este minoră, revoltă lumea, după ce CNN a prezentat cazul. Ea a solicitat o întrerupere de sarcină, precizând că sarcina nedorită o face să aibă intenţii suicidare. În loc să i se acorde permisiunea de a face întreruperea de sarcină, fetei i s-a spus că "avortul nu e soluţia la toate problemele copilului acesta" şi a fost invocat un Act de Sănătate Mentală, ea fiind trimisă la un spital psihiatric fără acordul său.

Câteva zile mai târziu, fata a fost examinată de un medic psihiatru şi eliberată, după ce un judecător a determinat că fata nu suferă de nicio afecţiune psihică.

Irlanda are cea mai severă lege împotriva avortului din Europa, lege influenţată de preceptele Bisericii Catolice. Al 8-lea amendament, aprobat în 1983, susţine că viaţa unui fetus este la fel de importantă ca cea a mamei şi interzice întreruperea sarcinii în orice circumstanţă, inclusiv în cazurile de viol, incest sau probleme de sănătate ale mamei. Întreruperea este permisă, în cazurile extreme în care sarcina pune în pericol viaţa mamei.

Tratamentul e considerat "barbar" şi "inuman" de către o asociaţie a părinţilor care cer ca fetele să aibă dreptul de a alege dacă păstrează sau nu sarcina, scrie The Irish Mirror, în timp ce Naţiunile Unite susţin că legea în vigoare în Irlanda, care interzice avortul, este inumană.

Mai multe articole despre:
avort Irlanda adolescentă întrerupere de sarcină