MENIU

India vrea să cumpere echipamente de apărare de 3 mld. de dolari din Statele Unite. Anunțul făcut de președintele Trump

donald trump india colaborare

India va achiziționa echipamente de apărare în valoare de peste trei miliarde de dolari din SUA, a anunțat luni președintele SUA, Donald Trump, în a doua zi a vizitei oficiale pe care o face în India. Informația a fost transmisă de România Actualități.

SUA colaborează productiv cu Pakistan pentru combaterea terorismului din teritoriul său, a declarat Donald Trump în timpul unei conferințe de presă comună desfășurată în capitala New Delhi, alături de premierul Narendra Modi.

Conform BBC, premierul indian, Narendra Modi, a salutat îmbunătățirea relațiilor dintre India și SUA. În cadrul unei conferințe de presă desfășurate la New Delhi, premierul indian a făcut referire la cooperarea mai strânsă între cele două țări în domeniile apărării, tehnologiei și energiei.

Washingtonul și New Delhi nu au semnat încă un acord, însă cele două țări vor declanșa discuțiile pentru convenirea unui acord cuprinzător, au confirmat cei doi lideri. Președintele Trump a mai precizat că a discutat cu premierul Modi – pe care l-a etichetat drept "prieten drag" – despre importanța unei rețele sigure de telecomunicații de tip 5G în India, țară care se pregătește să lanseze o licitație în domeniul tehnologiei 5G. SUA au interzis compania Huawei, argumentând că dispozitivele sale pot facilita spionajul din partea Chinei – afirmație respinsă de Huawei și Beijing –  însă India, unde companiile de telecomunicații au folosit timp îndelungat echipamente furnizate de firmele chinezești, nu au luat încă o decizie.

Mai multe articole despre:
Donald Trump India SUA