MENIU

INCREDIBIL! ACCESUL în supermarketuri se va face pe baza AMPRENTEI. Află unde se întâmplă asta

Sistem de amprentare pentru supermarketurile din Venezuela

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a anunţat introducerea unui sistem de amprentare obligatoriu în supermarketuri pentru combaterea penuriei de alimente şi a contrabandei.

Prin introducerea sistemului de amprentare în magazine, oamenii vor fi împiedicaţi să cumpere mai mult de un singur produs, spune Nicolas Maduro. Opoziţia venezueleană a respins, însă, planul, spunând că această măsură ar însemna că toţi locuitorii Venezuelei sunt consideraţi hoţi, scrie BBC.

Aproape 40% dintre bunurile subvenţionate de stat sunt duse prin contrabandă în Columbia, unde sunt revândute la preţuri mult mai mari, spun autorităţile.

"Cantitatea de mărfuri care se scurge în Columbia ar fi suficientă pentru ca rafturile magazinelor din Venezuela să fie pline", a declarat generalul Efrain Velasco Lugo, purtător de cuvânt al armatei.

În schimb, opoziţia dă vina pentru criza din ţară pe politicile greşite de stânga din ultimii 15 ani, politici care au fost iniţiate de fostul preşedinte Hugo Chavez.

La începutul acestei luni, Venezuela a trimis 17.000 de soldaţi la graniţa cu Columbia pentru a opri contrabanda. Noaptea trupele păzesc toate punctele de trecere ale graniţei.

Decizia de închidere a graniţei a fost luată cu acordul Columbiei, unde contrabanda produselor ieftine din Venezuela e văzută ca o mare problemă. Guvernul columbian spune că astfel pierde foarte mult din colectarea taxelor, pe lângă plângerile producătorilor locali în legătură cu concurenţa neloială.

Mai multe articole despre:
Venezuela supermarketuri amprentă Maduro