MENIU

Incident major de securitate în Germania: A fost vizat Olaf Scholz - Cum a ajuns un necunoscut lângă cancelar

Incident periculos de securitate în Germania. A fost vizat chiar cancelarul Olaf Scholz. Autoritățile au declanșat o anchetă amplă, deși cancelarul ar fi transmis că nu s-a simțit amenințat.

Este anchetă uriașă în Germania după un incident de securitate care s-a petrecut miercuri pe aeroportul din Frankfurt și l-a vizat chiar pe cancelarul Olaf Scholz. Presa germană și surse din agențiile ministerului de interne spun că este cel maim are incident de securitate din ultimii ani.

Un bărbat necunoscut s-a apropiat miercuri seară de cancelarul german, i-a strâns mâna  și chiar l-a îmbrățișat, a dezvăluit cotidianul Bild.

Presa germană comentează că este vorba despre cea mai mare breșă de securitate din ultimii ani și acuză reacția întârziată a agenților de pază și securitate din echipa cancelarului. Jurnaliștii au observat că agenții de securitate nu au reacționat de la început și au intervenit abia după ce bărbatul necunoscut l-a îmbrățișat pe cancelarul Olaf Scholz.

Astfel că autorităţile germane au început o amplă investigaţie asupra circumstanţelor care au făcut posibil acest incident de securitate asupra cancelarului și de ce bărbatul necunoscut a recurs la acest gest. S-a anunțat că protocolul de securitate va fi revizuit .

În același timp, Poliția germană a transmis că „nicio persoană nu a fost rănită. Persoana respectivă a fost reţinută fără a opune rezistenţă în incinta Aeroportului din Frankfurt".

Ministerul de Interne a catalogat incidentul „inacceptabil” chiar dacă Olaf Scholz ar fi declarat că nu consideră că a fost un incident major.

 

ANUNȚUL CANCELARULUI SCHOLZ DUPĂ INCIDENT

 

Olaf Scholz, după ce a participat la o ceremonie la Banca Centrală Europeană din Frankfurt, a fost condus, în seara de miercuri, spre aeroport, cu coloana oficială. Poliția de stat din Hesse l-a escortat cu mașini de patrulare și motociclete.

Guvernul federal a transmis inițial însă că „incidentul nu merită menționat”, cancelarul Olaf Scholz spunând că „nu s-a simțit amenințat”. A fost o strângere de mână urmată de o „îmbrățișare ciudată”, a transmis Biroul de presă al guvernului federal.

„Bild” a citat cercurile din biroul cancelarului: „Pentru Olaf Scholz nu a fost un incident major în această situație, ci doar o îmbrățișare surprinzător de caldă. Privind retrospectiv, devine foarte evident ce s-ar fi putut întâmpla acolo”.

 

CUM A REUȘIT SĂ TREACĂ NECUNOSCUTUL DE ECHIPA DE PAZĂ A CANCELARULUI

 

Bărbatul s-ar fi infiltrat, ilegal, cu mașina sa, în coloana oficială a cancelarului, scrie presa germană.

Potrivit raportului citat de Bild, mașina bărbatului a putut sparge bariera de securitate a aeroportului împreună cu coloana oficială a cancelarului chiar dacă plăcuța de înmatriculare nu era în regulă. A5 purta o plăcuță de înmatriculare cu H. Mașinile din coloana oficială au o plăcuță specială cu B pentru Berlin.

Bărbatul cu un Audi A5 de culoare închisă s-a alăturat pur și simplu coloanei oficiale pe drumul prin centrul orașului Frankfurt către aeroport, în jurul orei 22.30, ora locală, la aproape 20 de km de aeroport. Și nimeni nu a observat mașina Audi. Poliția nu ar fi observat mașina pentru că Scholz și ceilalți oficiali erau în vehicule Audi A8 închise la culoare, potrivit surselor citate de Bild. 

Când cancelarul ieșea din limuzină și a coborât, șoferul necunoscut s-a repezit la Scholz, i-a strâns mâna și l-a îmbrățișat. Scholz nu a ripostat în niciun fel. Iar agenții de securitate au sesizat pericolul și au intervenit abia după ce bărbatul l-a îmbrățișat pe cancelar. 

 

APAR PRIMELE DETALII DESPRE NECUNOSCUTUL CARE S-A APROPIAT ATÂT DE MULT DE CANCELARUL SCHOLZ - ERA DROGAT

 

Bărbatul de 48 de ani era sub influența drogurilor. Acesta a recunoscut în fața polițiștilor că a consumat cocaină înainte de incident.

Agenții de poliție au mai declarat că bărbatul părea confuz în momentul arestării.