MENIU

Incapabil să construiască zidul, Trump se pregătește de un pas fără precedent

Donald Trump, determinat să construiască zidul

Preşedintele SUA, Donald Trump, va declara ”stare de urgență națională” pentru a finanța integral construcția zidului de la granița cu Mexicul, în ciuda criticilor venite inclusiv din tabăra republicană. 

Preşedintele american, Donald Trump, va declara "urgenţa naţională" pentru a obţine finanţarea zidului pe care doreşte să îl construiască la frontiera cu Mexicul cu scopul de a lupta împotriva imigraţiei ilegale, a anunţat joi liderul majorităţii republicane din Senatul SUA, Mitch McConnell, citat de AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit responsabilului republican, preşedintele "a afirmat că este pregătit să semneze" compromisul bugetar obţinut între parlamentarii democraţi şi republicani pentru a evita un nou "shutdown", blocajul bugetar.

"În acelaşi moment va declarat o situaţie de urgenţă naţională", a precizat Mitch McConnell, subliniind că sprijină această procedură rară care le permite preşedinţilor Statelor Unite să treacă peste Congres pentru a mobiliza fonduri.

Senatul american a aprobat joi cu o largă majoritate compromisul bugetar negociat pentru a evita un nou blocaj al administraţiei federale, la puţin timp după anunţul că Donald Trump nu se va opune acestui acord, dar că va declara "urgenţă naţională".

Legea bugetară, care cuprinde numai un sfert din suma dorită de Donald Trump pentru construirea zidului, a fost aprobată cu 83 de voturi pentru şi 16 împotrivă în Senatul Statelor Unite, aflat sub controlul republicanilor (53 de de mandate din totalul de 100).

Mai multe articole despre:
Mexic zid Donald Trump