MENIU

Încă 40 de oameni arşi de vii într-un atac al jihadiştilor din gruparea Boko Haram

În jur de 40 de persoane au fost ucise de persoane suspectate că ar fi afiliate grupării Boko Haram. Presupuşii "militanţi" au dat foc la case și au tras în localnici în două sate din statul Borno, iar apoi au fugit de la fața locului.

Atacatorii, care au ajuns la fața locului cu motociclete și vehicule blindate, i-au împușcat pe localnici și au jefuit magazine în satele Debiro Biu și Debiro Hawul luni noapte și marți dimineață, a declarat un martor, citat de Reuters şi preluat de Agerpres.

"La început trăgeau sporadic, dar după aceea au început să jefuiască magazinele și să dea foc la case", a declarat Hussaini Adamu, un martor care a fugit împreună cu mai mulți săteni şi s-a ascuns în tufișuri.

Poliția locală a confirmat atacurile, dar a refuzat să furnizeze alte informații.

La începutul anului, Boko Haram controla un teritoriu de mărimea Belgiei în nord-estul Nigeriei dar, între timp, armata nigeriană, sprijinită de trupe din Ciad, Niger și Camerun, i-a forţat să se retragă.

Muhammadu Buhari, noul președinte al țării africane cu cea mai numerroasă populație, a stabilit la Maiduguri centrul de comandă pentru campania militară împotriva Boko Haram.

Peste 100 de persoane au fost ucise în nordul Nigeriei în ultimele săptămâni într-un val de atacuri cu bombă, în special la Maiduguri, capitala statului Borno.

Mai multe articole despre:
Nigeria morţi răniţi victime boko haram