MENIU

INADMISIBIL Cum învață refugiații franceza la Bruxelles: "Tata aruncă bomba şi merge la închisoare"

Refugiaţii sirieni şi irakieni care învaţă limba franceză la Bruxelles citesc în manuale expresii ca "Tata aruncă o bombă şi merge la închisoare" sau "El îmi arată bomba şi închisoarea".

Deşi manualele sunt utilizate de aproximativ trei ani, gafa nu a fost sesizată până acum deoarece refugiaţii nu cunosc limba. Aberaţia a fost semnalată de un asistent social care îi ajută să-şi facă temele pe imigranţii care urmează cursul Erasmus Center din Anderlecht, scrie Mediafax.

Catherine Lemaire a postat frazele controvesate pe contul său de Facebook, exprimându-şi stupefacţia în privinţa celor care au aprobat manualul: "sunt oare conştienţi că este vorba despre este un material educativ conceput pentru a promova integrarea acestor oameni?" Reacţia pe reţelele de socializare a fost unanimă: "Inadmisibil"

Potrivit lui Erasmus, este o "greşeală regretabilă". Bernard Delécluse, director Centrului, a dat asigurări că frazele incriminate vor fi sterse din manual, recunoscând că atunci când aceste texte au fost redactate nu au fost şi verificate. Autorităţile au cerut o anchetă în acest caz, notează demorgen.be.

Mai multe articole despre:
Belgia refugiaţi franceză