MENIU

În Polonia, cărbunele se scoate direct din grădină. O afacere ilegală pentru care unii oameni și-au lăsat meseriile

În Polonia, cărbunele se scoate direct din grădină / Foto: Profi Media

Cărbunele se scoate direct din grădină în Polonia. Aceasta este activitatea ilegală pe care au descoperit-o mai mulți oameni și care le aduce mulți bani. De exemplu, patru persoane scot într-o zi o tonă de cărbune doar săpând în grădină. 

Într-un oraș polonez mulți și-au lăsat meseriile pentru această formă de minerit ilegală care se practică intens.

În timp ce Polonia se confruntă cu o criză energetică, localnicii nu pot ignora faptul că stratul de cărbune se găsește la doar un metru adâncime în terenurile din jurul casei, parcuri şi grădini.

O echipă formată din patru oameni poate scoate la suprafaţă o tonă de cărbune într-o oră şi poate câştiga 220 de dolari pentru fiecare în doar jumătate de zi, adică echivalentul a 60% din câştigul mediu al unei persoane într-o săptămână.

Toate acestea au loc în timp ce Polonia se confruntă cu o criză acută de cărbune. În continuare un număr foarte mare de gospodării depind de acesta pentru a se încălzi. Guvernul are probleme în a acoperi dificultățile de aprovizionare după declanșarea războiul din Ucraina care a dat peste cap piaţa energetică. Sancţiunile impuse Rusiei de Uniunea Europeană au dus la scăderea dramatică a importurilor de cărbune ale Poloniei. 

Mai multe articole despre:
polonia carbune afacere ilegala carbune