MENIU

În Mariupol, sistemul de alimentare cu apă este avariat - oamenii își spală lucrurile în bălți pe stradă (foto)

Centrul orașului Mariupol (Profimedia)

În Mariupol sistemul de alimentare cu apă este avariat - oamenii își spală lucrurile în bălți pe stradă. La Mariupol, oamenii spală lucruri pe stradă, unde pe asfalt s-au format bălți de apă din cauza apei deteriorate de bombardamente”, anunță consilierul primarului din Mariupol, Petro Andryushchenko.

Oficialul a publicat o fotografie în care se înfățișează două femei cu castroane spălând lucruri pe asfalt.

Sub fotografie, consilierul primarului a scris: „Mariupol. În timp ce ocupanții deschid demonstrația „Lavoare”, locuitorii deschid spălătorii într-o băltoacă. Apa din oraș chiar este, dar nu acolo și nu cea despre care merită să vorbim în secolul 21, în centrul Europei. Este Evul Mediu, dat de Rusia.

Agresiunea Rusiei a provocat una dintre cele mai mari catastrofe umanitare în Mariupol. Orașul a fost aproape complet distrus de bombardamentele inamice.

Mariupol este fără o alimentare normală cu lumină, apă și gaz. Aproximativ 22.000 de civili au murit de la începutul invaziei ruse. Peste 50.000 au fost duși cu forța în Rusia și în teritoriile ocupate temporar din regiunea Donețk.

Astăzi, peste 100.000 de oameni rămân în orașul blocat. În prezent, Mariupol este amenințată de o catastrofă de mediu și de un focar de boli infecțioase.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident mariupol