MENIU

Imagine cutremurătoare: unde s-a ascuns un migrant african. A călătorit aşa din Maroc până în Spania

Imagine cutremurătoare: unde s-a ascuns un migrant african. A călătorit aşa din Maroc până în Spania

Disperearea îi împinge pe migranţi să caute soluţii inedite şi uneori periculoase pentru a ajunge în Europa. Zilele trecute, agenţii Gărzii Civile spaniole au întâlnit un astfel de caz cutremurător.

Un african, originar din Guineea, a fost găsit ascuns sub capota unui automobil, în poziţie fetală, înghesuit chiar în spatele motorului. Bărbatul reuşise să călătorească astfel din Maroc până în Spania, în localitatea Ceuta, relatează The Telegraph.

Starea de sănătate a acestuia era precară, în special din cauza temperaturii ridicate şi a gazelor de eşapament pe care le-a inhalat pe parcursul călătoriei.

De asemenea, un alt migrant, tot din Guineea, a fost descoperit ascuns într-un spaţiu din spatele unuia dintre scaunele automobilului.

Potrivit sursei citate, agenţii spanioli au devenit suspicioşi după ce au observat că şoferul maşinii era foarte agitat.

În urma acestui incident, bărbatul care se afla la volan a fost arestat, iar cei doi migranţi au fost transportaţi la spital, întrucât erau deshidrataţi şi aveau crampe musculare puternice.

Acest caz aminteşte de cel al băiatului care, în luna mai, a fost găsit ascuns în valiza unuie tinere de 19 ani, care încerca să-l ajute să ajungă din Maroc în Ceuta, Spania.

Copilul în vârstă de opt ani, originar din Coasta de Fildeş, a fost observat abia când bagajul a fost trecut prin scannerul cu raze X. Când poliţiştii au deschis valiza, băiatul nu a putut să-şi spună decât numele: „Numele meu este Abou”.

Poliţia de frontieră din Spania a prins anul trecut peste 12.500 de imigranţi.