MENIU

Iarna „apocaliptică” riscă să îi lovească pe ruși! Cu cât a crescut stratul de zăpadă la Moscova, în doar o zi

Iarnă la Moscova/ Profimedia

Înălțimea stratului de zăpadă din Moscova a crescut de la 21 la 30 cm într-o singură zi, a anunțat, miercuri, biroul meteorologic din capitala rusă. 

„Stratul de zăpadă în oraș a crescut cu peste 40% după o nouă ninsoare abundentă. Acestea sunt datele de la principala stație meteo din Moscova, de la VDNKh”, a declarat un reprezentant al biroului meteorologic pentru agenția rusă Interfax, relatează HotNews.ro.

Acesta a amintit că până acum înălțimea maximă a stratului de zăpadă înregistrată în această iarnă, de la Moscova, a fost de 34 de centimetri, fapt ce s-a întâmplat pe 19 decembrie.

Serviciile locale de utilități publice au anunțat că lucrează la eliminarea stratului de zăpadă.

Știrea publicată de Interfax vine la doar o zi după ce Roman Vilfand, directorul științific al Centrului Hidrometeorologic de la Moscova, a anunțat că decembrie 2022 a stabilit un record pentru precipitații în întreaga istorie a observațiilor meteorologice făcute în capitala rusă.

„Decembrie [2022] a devenit lider în ceea ce privește precipitațiile pe parcursul a 143 de ani de observații instrumentale care sunt efectuate la Moscova”, a spus el, menționând că în această lună în capitala rusă au căzut zăpadă, lapoviță, și ploaie.

Vilfand a mai precizat că anteriorul record stabilit în 1981 a fost depășit acum cu 5 zile înainte de încheierea lunii decembrie, în seara zilei de luni.

Anunțul făcut de acesta a avut loc la doar câteva zile după ce canalul Russia Today a difuzat un nou videoclip halucinant în care încearcă să îi sperie pe europeni din cauza sistării furnizării de gaze naturale rusești pe perioada iernii, Gazprom tăind livrările către mai multe state din Uniunea Europeană lunile trecute, după ce acestea au refuzat să le plătească în ruble.

Un alt videoclip filmat încă din luna septembrie în Rusia prezintă, de asemenea, o Europă înghețată, cu imagini apocaliptice ce amintesc de o eră glaciară, mai arată sursa citată.

Mai multe articole despre:
iarna zapada moscova