MENIU

Îi spun "copilul diavolului". Cum arată micuțul ce a îngrozit o țară întreagă. Medicii sunt blocați

Mohammad Kaleem, în vârstă de 8 ani, suferă de o formă rară de gigantism. Mai exact, mâinile şi degetele copilului din India au crescut incredibil de mult, el având nevoie de o operaţie pentru micşorarea lor.

Mâinile băiatului ajunseseră la greutatea de 12 kilograme, împiedicându-l să aibă o viaţă normal. Copilul era considerat de cei din satul în care locuieşte cu părinţii ca fiind ceva malefic, mulţi numindu-l "copilul diavolului", scrie BZI.ro.

Pe măsură ce a crescut, copilului i-a fost tot mai greu să ducă o viaţă normală. El nu mai putea să se îmbrace, să mănânce sau să se spele singur. După ce povestea lui Kaleem a fost prezentată la televizor şi în presă, băiatul a primit ajutorul medical de care avea nevoie. Medicii au decis să îl opereze doar la o mâna pentru a vedea cum se recuperează. Intervenţia chirurgicală a durat 8 ore, iar perioada de recuperare a fost dificilă, Kaleem având nevoie şi de consiliere psihologică. Acum, doctorii se gândesc să îl opereze şi la mâna stânga, însă aşteaptă că băiatul să fie pregătit.

Mai multe articole despre:
India copil gigantism