MENIU

Haos la Mariupol. Civilii rusi aduși de Putin părăsesc orașul, de teama contraofensivei ucrainene. Cozi uriașe de mașini - FOTO

Este haos în orașul-martir Mariupol, ocupat de armata rusă în urma uneia dintre cele mai sângeroase confruntări de la declanșarea invaziei în Ucraina. Civilii rusi aduși pentru a repopula localitatea o părăsesc acum în număr mare, de teama contraofensivei ucrainene. La ieșirile din oraș sunt cozi lungi de autoturisme care se îndreaptă spre Rusia.

"Trafic îngreunat (joi - N.R) după-amiază pe șoseaua care leagă Mariupol de Novoazovsk. Rușii care au fost relocați în Mariupol se tem de contraofensiva ucraineană și se retrag spre Rusia. Panica plutește în aer.…", scrie portalul Visegrad 24.

 

Mariupol, situat în sud-estul Ucrainei, în regiunea Donețk, a fost aproape ras de pe suprafața pământului după bombardamentele devastatoare ale rușilor timp de aproape patru luni. Rușii au dorit de la începutul războiului orașul Mariupol, pentru coridorul terestru între Crimeea și estul Ucrainei, ca să controleze definitiv economia ucraineană prin blocarea exporturilor prin portul de la Marea Azov.

 

Aproximativ 22.000 de civili au fost uciși iar autoritățile ucrainene și internaționale au descoperit peste trei gropi comune săpate de ocupanți pentru a ascunde crimele soldaților ruși.

Mai multe articole despre:
mariupol rusi fuga rusia contraofensiva