MENIU

Haos în noaptea de Revelion la Berlin. Pompierii, medicii și polițiștii au fost atacați cu focuri de artificii - VIDEO

Sursa foto: Captură video / YouTube

A fost haos în noaptea de Revelion la Berlin. Pompierii, ambulanțele și poliția au fost atacate cu focuri de artificii de petrecăreții aflați în stare de ebrietate. Sindicatele cer acum interzicerea artificiilor de uz personal în noaptea dintre ani. 

Cel puțin 33 de ofițeri de poliție și pompieri au fost răniți în capitala Germaniei. Zeci de incidente similare au fost raportate în întreaga țară. Pe lângă autorități și trecătorii au fost atacați cu artificii. În urma violențelor, au fost raportați zeci de răniți. Bilanțul oficial nu a fost făcut public.

Sindicatele germane ale polițiștilor și pompierilor au cerut interzicerea artificiilor de uz personal în noaptea de Anul Nou. Poliția din Bavaria a transmis că sărbătorile de anul acesta au fost cele mai intense din ultimii ani.

Evenimentele au alimentat discursul împotriva imigranților ai partidului Alternativa pentru Germania. Conservatorii susțin că problemele au apărut din cauza tinerilor care provin din țări mai puțin dezvoltate și care nu reușesc să se integreze în societatea germană. 

Mai multe articole despre:
berlin bataie artificii berlin