MENIU

Haos în aeroporturile din Italia din cauza grevei în transportul aerian. Cursele spre România, afectate

Sursa foto: Arhivă

Transportul aerian este afectat semnificativ din cauza grevei unei companii de zbor din Italia. Angajații au blocat autostrada care leagă Roma de aeroportul Fiumicino. Oamenii spun că nu vor relua activitatea sub nicio formă. Peste 60% din zborurile programte sunt anulate.

Pasagerii care aveau bilete achiziționate de la compania respectivă s-au trezit cu zborurile anulate. Angajații au suspendat activitatea, nemulțumiți că această companie va ceda locul unui alt transportator, de stat, începând cu data de 15 octombrie.

Prin urmare, vor fi reduceri masive de personal. Cursele spre România nu au avut de suferit, ci doar au avut mici întârzieri.

Compania aeriană a ajuns în pragul falimentului, astfel încât a fost nevoită să facă parteneriate cu investitori mai mari.

Compania a anunțat încă din luna august că va sista vânzarea biletelor de avion și va derula doar zborurile programate.

Sindicatele au cerut sprijinul Guvernului italian. Acestea vor majorarea indemnizației de concediere, dar și transferul mai multor angajați către noua companie de stat.

Ministerul Afacerilor Externe din România a transmis deja o avertizare de călătorie pentru români și poate fi luată în calcul în continuare, deoarece greva ar putea continua și în zilele următoare.

Mai multe articole despre:
aeroport greva curse spre romania