MENIU

Hamas începe să deranjeze și statele arabe. Qatar pune presiune pe eliberarea ostaticilor

Aproximativ 220 de civili israelieni sunt ținuți ostatici de Hamas

Mediatorii din Qatar îndeamnă Hamas să accelereze ritmul eliberării ostaticilor israelieni, în special femeile și copiii reținuți în Gaza, fără a mai aștepta concesii israeliene, susțin surse diplomatice, citate de Reuters.

Mediatorii din Qatar îndeamnă Hamas să accelereze ritmul eliberării ostaticilor pentru a include femeile și copiii reținuți în Gaza și să facă acest lucru fără a se aștepta la concesii israeliene, potrivit a trei diplomați și a unei surse din regiune familiarizate cu discuțiile, în timp ce Israelul pregătește un atac terestru asupra enclavei.

Statul din Golf, în coordonare cu SUA, conduce discuțiile de mediere cu Hamas și oficialii israelieni cu privire la eliberarea a peste 200 de ostatici capturați în atacul transfrontalier al grupului palestinian din 7 octombrie.

 

Hamas a eliberat 4 femei

Luni, Hamas a eliberat două femei civile israeliene captive din enclava asediată, după ce vineri au fost eliberați doi ostatici cu dublă cetățenie americano-israeliană.

Qatarul discută acum cu Hamas și Israelul despre o eliberare mai amplă a civililor, a declarat marți o a cincea sursă pentru Reuters, după ce a fost informată despre negocieri. Sursa a spus că discuțiile progresează.

Discuțiile nu se referă la niciunul dintre soldații israelieni deținuți de Hamas, au declarat diplomații și sursa regională familiarizată cu discuțiile. Hamas spune că acești soldați captivi sunt active strategice pe care grupul le poate schimba în cele din urmă pentru concesii majore din partea Israelului.

Aproximativ 222 de persoane cu vârste cuprinse între 9 luni și 85 de ani au fost capturate pe 7 octombrie, când Hamas și alți militanți au pornit o serie de crime în sudul Israelului, împușcând automobiliști, vânând civili, inclusiv copii în propriile case, și arzând și înjunghiind oameni până la moarte, potrivit relatărilor supraviețuitorilor.

Mai multe articole despre:
Hamas Qatar eliberarea ostaticilor Israel