MENIU

Guvernul din Israel crește numărul forțelor militare și de poliție. Situația, pe cale să se schimbe în orice moment

Sursa foto: Profi Media

Israelul crește numărul forțelor militare și de poliție și intensifică măsurile împotriva familiilor atacatorilor palestinieni. Situația însă este pe cale să se schimbe în orice moment după ce mai multe atacuri au avut loc în zonă și mai mulți oameni au fost uciși. 

Poliția israeliană spune că a primit 41 de alerte de atacuri în urmă cu două zile. Personalul militar și de poliție israelian a fost întărit, iar Guvernul lui Beniamin Netanyahu a anunțat mai multe măsuri.

În același timp, miniștrii au propus blocarea unor părți ale Ierusalimului de Est, ocupate ilegal și anexate de Israel, însă serviciile de securitate au spus că nu este posibil.

O altă măsură de represiune propusă a fost retragerea ajutoarelor sociale pentru rudele care ar fi sprijinit atacatorii. 

Rusia amenință voalat Israelului și SUA

Rusia amenință voalat Israelul și SUA, după un atac soldat cu explozia unui depozit iranian de arme. Atacul a avut loc în timp ce secretarul de stat american, Antony Blinken discuta cu premierul Benjamin Netanyahu la Ierusalim. 

Secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat că nicio forță militară americană nu a fost implicată în explozia de la Isfahan din weekend. Israelul, așa cum este politica sa în astfel de atacuri, nu a negat și nici nu a confirmat implicarea sa.

Cu toate acestea, Wall Street Journal și The New York Times au afirmat că Israelul s-a aflat în spatele atacului. Există speculații potrivit cărora instalația ar fi avut legătură fie cu programul nuclear iranian, fie cu producția de rachete sau drone care ar fi putut fi livrate Moscovei pentru războiul acesteia împotriva Ucrainei.

Atacul a avut loc în timp ce directorul CIA, William Burns, se afla în Israel.

Ministerul rus de Externe a declarat luni: „Condamnăm cu fermitate orice eforturi provocatoare care au potențialul de a provoca o escaladare necontrolată a tensiunilor într-o regiune care este departe de a fi pașnică”, potrivit unei declarații publicate de agenția de știri TASS.

Mai multe articole despre:
israel forte militare