MENIU

Gusturi franţuzeşti la Bucureşti

Franţa a ridicat gastronomia la rang de artă şi de industrie prosperă

Franţa a ridicat gastronomia la rang de artă şi de industrie prosperă. Tainele sale vor fi împărtăşite şi românilor în cadrul "Sărbătorii gastronomiei", un eveniment organizat în premieră în ţara noastră, în acest weekend, de Ambasada Franţei la Bucureşti. Realitatea TV a avut, în exclusivitate şi în avanpremieră, şansa să afle direct de la gazdele acestui regal culinar secretele rafinatelor gusturi franţuzeşti.

Terină de foie gras, tartă tatin sau celebrele produse de patiserie. Sunt doar câteva dintre emblemele bucătăriei franţuzeşti şi vor putea fi degustate la recomandarea unor specialişti veniţi de la mii de kilometri pentru "Sărbătoarea Gastronomiei" de la Bucureşti.

Vinurile franţuzeşti, celebre în toată lumea, au rolul să completeze reţetele sofisticate.

Gazda evenimentului a fost însuşi ambasadorul Francois Saint-Paul. A sosit în România anul acesta însă se arată impresionat de bucătăria tradiţională. Şi vede un potenţial uriaş în producţia agroalimentară locală.

Francezii sunt cei mai în măsură să facă recomandări despre dezvoltarea sectorului alimentar. Această industrie generează o cifră de afaceri de 145 de miliarde de euro.

Mai multe articole despre:
România Franţa gastronomie Francois Saint-Paul