MENIU

Grecia nu face față imigranților.Tsipras: Acum să vedem dacă avem o Uniune Europeană a Solidarității

Premierul elen, Alexis Tsipras, a declarat, vineri, că țara sa nu poate face față miilor de oameni, care debarcă pe țărmurile Greciei din țări distruse de război, precum Siria sau Afganistan. Tsipras a făcut apel la Uniunea Europeneană să îi vină în ajutor.

“Acum este momentul să vedem dacă UE este o Uniune a solidarității sau o Uniune în care fiecare încearcă să-și protejeze propriile granițe”, a declarat Tsipras, după o întâlnire cu miniștrii care se ocupă de afluxul de imigranți, potrivit HotNews.ro.
 
Pe de altă parte, agenția care se ocupă de refugiați, din cadrul ONU (UNHCR), a cerut Greciei să controleze “haosul total” din insulele mediteraneene, unde au debarcat mii de migranți.
 
Circa 124.000 au sosit, anul acesta, pe mare, mulți via Turcia, potrivit lui Vicent Cochetel, director pentru Europa al UNHCR.
 
“Gradul de suferință pe care noi l-am văzut, pe aceste insule, este imposibil de suportat. Oamenii ce vin cred că au ajuns în Uniunea Europeană. Ceea ce am vazut nu este, în niciun caz, acceptabil în termeni de standarde ale tratamentului”, a spus Cochetel, după ce a vizitat insulele Lesbos, Kos și Chios.