MENIU

Gest uimitor al preşedintei Maltei, după ce un român a murit pe insulă, într-un accident teribil

Drama prin care trece familia românului mort în Malta a impresionat-o inclusiv pe Marie Louise Coleiro Preca, președinta Maltei. Aceasta a decis să sprijine familia, prin intermediul fundației sale. De asemenea, o companie aeriană s-a oferit să transporte trupul neînsuflețit al lui Dan, în România, gratuit.

Sâmbătă, Dan Udrea, un bistrițean de 38 de ani, și-a pierdut viața, după ce peste furgoneta pe care o conducea s-a prăbușit un copac, doborât de vânt. Acesta a decedat pe loc, iar soția sa Irina a ajuns la spital, scrie Bistriţeanul.ro.

Chiar în ziua tragediei, românii din Malta și nu numai au început să adune fonduri pentru a o sprijini pe Irina, care a rămas singură cu doi copii mici. Comunitatea de români din Malta a reușit să adune în jur de 14.000 de euro, în doar câteva zile.

Alte 17.000 de euro s-au adunat cu ajutorul a două platforme dedicate donațiilor. Nu au rămas indiferenți nici oamenii de afaceri de pe insulă și nici măcar președintele statului maltez.

Marie Louise Coleiro Preca a donat, prin intermediul fundației pe care o conduce, Malta Community Chest Found Foundation, 2.000 de euro pentru Irina. De asemenea, compania aeriană Air Malta a fost de acord să suporte costurile de transport ale trupului bistrițeanului.

În 12 februarie, în jur de 50 de români s-au adunat la locul tragediei și au aprins lumânări în memoria bistrițeanului. La locul accidentului a fost depusă o coroană, un drapel al României și poza bistrițeanului.

Mai multe articole despre:
0 Malta român roman mort