MENIU

Geostrateg apropiat de Kremlin: E necesar să pregătim o nouă forță la Kiev

Geostrateg apropiat de Kremlin: E necesar să pregătim o nouă forță la Kiev

Influentul geostrateg rus Alexandr Dugin realizează o analiză surprinzătoarea și dură a stării generale din zonă, prin perspectiva evenimentelor din Ucraina.

" Nu ne vom limita să anexăm Crimeea. Asta e sigur. Dacă ieri, reunificarea cu Crimeea a fost pentru noi o mare victorie, astăzi este un lucru infinit mai mic. Mizele cresc. Oamenii din Sud-Estul Ucrainei se trezesc treptat. Este exact acel „greu la înşeuat dar uşor la călărit” (vechi proverb rusesc). Tot ceea ce e într-adevăr important de-abia urmează. Nu ne aşteptăm la o victorie facilă. Pentru orice, trebuie să plăteşti preţul. Acum, suntem martorii naşterii unei noi realităţi politice, de aceea totul capătă o semnificaţie deosebită. Nu este o întreprindere tehnică, nu este un pariu. Aceasta este însăşi istoria. Bătălia pentru Ucraina este o bătălie pentru reunificarea popoarelor slave. Azi e clar că această reunificare ar trebui să fie diferită din punct de vedere geografic. Galicia şi un număr de regiuni pro-vestice, la fel cu o bună parte a Kievului, nu ţin la Unitate. Înţelegem asta. Nu vom târî pe nimeni cu forţa dar nici nu-i vom părăsi sau trăda pe ai noştri. Oricum, trebuie să te lupţi şi să te zbaţi pentru a putea crea o nouă realitate istorică şi politică", scrie Alexandr Dugin.

"Este timpul să ne gândim la ceea ce vom face în Kiev. Este necesar să pregătim o nouă forţă. Nu neapărat necesar prorusă, ci slavică. Anti-Nato, anti-oligarhie, cu adevărat o forţă populară. Ar trebui ca acum să înţelegem dacă toţi naţionaliştii sunt angajaţi de CIA, oligarhie şi rusofobia nenaturală, sau dacă mai există cineva în rândurile lor care poate să evalueze situaţia în mod critic şi obiectiv. În orice caz, este evident că în această compoziţie, aşa-numitul guvern (junta) va fi demolat până la alegeri. În aceste circumstanţe, va fi imposibil să organizezi orice alegeri în condiţiile în care jumătate din populaţie părăseşte ţara veche şi, în mod activ, îşi crează o nouă entitate politică (Malorossia). Pretenţiile de a păstra graniţele vechi şi legile dinainte ale Ucrainei intacte sunt nerealiste. Avem nevoie de oameni noi care să înţeleagă faptul că ceea ce s-a întâmplat este ireversibil şi care vor fi capabil să se adapteze noilor condiţii. Astfel, în aceste circumstanţe, Maidanul ne poate deveni aliat. Dacă-l cureţi de de provocatorii neonazişti pro-americani care s-au mutat progresiv în guvernul Ucrainei (şi pe care în mod sigur poporul ucrainean îi va destitui cât de curând), Maidanul ar deveni un centru politic chiar interesant.Acesta este sufletul politic al poporului din Kiev, care a făcut o greşeală. Dar care ar putea la fel de bine s-o şi repare", adaugă acesta. 

Mai multe articole despre:
Rusia Ucraina analiză Vladimir Putin alexandr dugin