MENIU

Geoană: Schengen, la prima criză majoră, nu a făcut faţă. Ne-au ţinut la uşă de pomană

<p>Mircea Geoană: Este eșecul Schengen. Ne-au ţinut la uşă de pomană</p>

Fostul ministru de Externe, Mircea Geoană a afirmat la Realitatea TV că propunerea de reintroducere a controalelor la frontiere pentru statele membre Schengen este, de fapt, recunoaşterea eşecului acestei zone.

"Schengen este un sistem care, la prima criză majoră, nu a făcut faţă. Ne-au ţinut la uşă de pomană, spunând că România le creează probleme. Iată ce probele are sistemul lor", a declarat Mircea Geoană.

Liderii Uniunii Europene analizează o propunere privind posibilitatea reintroducerii controalelor la frontierele statelor membre Schengen timp de doi ani, informează publicaţia EUObserver.

Conform actualelor reglementări, statele membre Schengen pot introduce, în situaţii excepţionale, controale temporare la frontiere.

Însă, pe fondul crizei imigraţiei extracomunitare şi după atacurile teroriste de la Paris, unde au fost ucise 130 de persoane, Preşedinţia luxemburgheză a Consiliului UE propune prelungirea până la doi ani a măsurilor temporare de control în Spaţiul Schengen, anunţă organizaţia britanică Statewatch.

Mai multe articole despre:
eşec Schengen criza refugiatilor Mircea Geornă