MENIU

Garnizoană rusă, înconjurată: Forțele armate ale Ucrainei au avariat și au făcut impracticabil ultimul pod peste Nipru

Garnizoană rusă, înconjuratăForțele armate ale Ucrainei au avariat și au făcut impracticabil ultimul pod peste Nipru, pe care rușii l-ar putut folosi.

Forțele armate ale Ucrainei au avariat și au făcut impracticabil ultimul pod peste Nipru, pe care rușii l-ar putut folosi.

Garnizoana invadatorilor ruși de pe malul drept al Niprului, adică lângă Herson, s-a trezit înconjurată. Experții de la Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) sugerează în raportul din 13 august vă rușii vor încerca să scape cu avionul.

„Podul Kahovski a fost singurul pod rutier care a putut fi folosit de forțele ruse după ce forțele ucrainene au dezactivat cu succes podul Antonivski”, se arată în raportul ISW.

Forțele ruse nu pot susține operațiuni mecanizate la scară largă fără un GLOC (căi de comunicație) de încredere. Este imposibil să se livreze muniție, combustibil și echipament greu suficient pentru operațiuni ofensive sau chiar defensive la scară largă prin traversări de pontoane sau pe calea aerului. Dacă forțele ucrainene distrug toate cele trei poduri și îi împiedică pe ruși să le reconstruiască, atunci forțele ruse de pe malul de vest al Niprului își vor pierde, cel mai probabil, capacitatea de a se apăra chiar și împotriva contraatacurilor ucrainene limitate, potrivit ziare.com.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina razboi