MENIU

Galerie Foto. Dmitri Rogozin şi Igor Dodon s-au întâlnit, în final. Ce au stabilit

Deşi a fost declarat persoană non grata de Guvernul de la Chişinău, vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, s-a intalnit cu presedintele moldovean, Igor Dodon, în marja ceremoniei de investire a preşedintelui iranian reales Hassan Rohani, la Teheran, anunţă deschide.md.

 Oficialii au discutat despre evenimentele care au avut loc în ultimele două sâptămâni, au clarificat situația actuală dintre Republica Moldova și Federația Rusă și au convenit asupra domeniilor prioritare de activitate pentru următoarele luni, anunță președintele R. Moldova pe pagina sa de Facebook.

În cadrul discuțiilor a fost abordat și subiectul cu privire la decizia autorităților de la Chișinău de a-l declara pe Rogozin persona non grata în Republica Moldova.

„Anunțarea domnului Rogozin, co-președinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova, arată reticența guvernului Moldovei (a cărei legitimitate este pusă la îndoială majoritatea cetățenilor Republicii Moldova și a unor parteneri externi) să colaboreze cu Guvernul rus pentru a soluționa problemele critice cu care se confruntă agenții economici din Moldova și cetățenii noștri care se află în Rusia. Aceste acțiuni au ca scop subminarea eforturilor Președinților Republicii Moldova și Rusiei cu privire la revenirea dialogului strategic și parteneriatului între țările noastre”, relatează șeful statului.

Mai mult, pentru a marca momentul, Rogozin a postat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii de la întâlnire.