MENIU

Gafă la televiziunea publică din Italia. A publicat din greșeală rezultatele votului național la Eurovision

Sprititele sunt etxtrem de incinse, pe fondul prezenței Israelului în finală

Gafă uriașă la televiziunea publică RAI 1 din Italia. Postul a publicat, după semifinală de joi, rezultatul votului exprimat de italieni, ceea ce contravine regulamentului. Eroarea a stârnit comentarii și pentru că piesa favorită a italienilor s-a dovedit a fi cea prezentată de Israel, țară a cărei prezență în concurs este intens criticată, inclusiv prin mari mitinguri în Suedia.

La finalul emisiunii de joi, RAI a afișat ceea ce a numit rezultate provizorii ale votului, indicând că israeliana Eden Golan a fost candidatul favorit al italienilor, obținând peste 39% din voturi, potrivit Reuters.

Regulile Eurovision spun că astfel de informații nu pot fi publicate înainte de marea finală.

A fost o problemă tehnică care a dus la afișarea eronată a unor date – complet parțiale – ale votului național italian”, a spus RAI într-un comunicat, adăugând că și-a cerut scuze organizatorilor Eurovision.

Accidentul a stârnit scandal pe rețelele de socializare, pe fondul controverselor legate de participarea Israelului la concurs și de calificarea țării în finală.

Organizatorii Eurovision au rezistat apelurilor de a exclude Israelul din cauza războiului din Gaza, declanșat după atacul Hamas din 7 octombrie, argumentând că competiția este un eveniment apolitic.

Israelul este cotat cu a doua șansă de câștig la casele de pariuri

Candidata Israelului la Eurovision, Eden Golan, a devenit una dintre favoritele caselor de pariuri pentru a câștiga concursul Eurovision de anul acesta, după ce s-a calificat joi în semifinale, în ciuda huiduielilor din timpul spectacolului și a protestelor în fața arenei pe care se ține concursul în Suedia.

Potrivit Eurovision World, un site web care adună cotele de pariuri de la 15 dintre cele mai mari bookmarkere din Europa, Israelul este văzut ca având o șansă de câștig de 22%, pe locul doi după Baby Lasagna din Croația, care este văzut cu o șansă de 41%.

 

 

Mai multe articole despre:
RAI 1 vot eurovision greseala concurs scandal suedia