MENIU

FSB susține că a dejucat un atentat la adresa oligarhului care finanțează radicalismul mistico-geopolitic al lui Aleksandr Dughin

Aleksandr Dughin la sicriul fiicei sale (Profimedia)

Serviciul secret al Rusiei (FSB) susține că a dejucat o tentativă de asasinat asupra oligarhului Konstantin Malofeev, patronul companiilor Tsargrad, principala platformă de promovare a ideilor radicale ale filosofului și politologului Aleksandr Dughin.

Tentativă de asasinat asupra șefului consiliului de administrație al grupului de companii Tsargrad, oligarhul Konstantin Malofeev, a fost dejucată, transmit, citând un comunicat FSB, agențiile de presă RIA Novosti și TASS, preluate de platforma de jurnalism independent Meduza.

Agențiile de stat afirmă susțin că cel care a organizat tentativa de asasinat este fondatorul „Corpului Voluntarilor Ruși” Denis Kapustin, iar scenariul era același care a fost folosită în cazul asasinării Dariei Dughina, fiica filosofului radical Alekdandr Dughin, un fost apropiat al lui Vladimir Putin.

FSB a publicat o înregistrare video care ar fi surprins momentul deminării mașinii oligarhului Malofeev, președinte al consiliului de administrație al grupului de companii Tsargrad, care a susținut invazia Rusiei în Ucraina încă din 2014 și a participat la anexarea Crimeei.

Serviciul secret susține că a fost „un atentat la viața unei personalități publice organizat de serviciile speciale ucrainene”. Autoritățile ucrainene nu au comentat încă această declarație.

Alexander Dughin, botezat în trecut "ideologul lui Putin", a intrat într-un con de umbră în urma cu câțiva ani, pe motiv că, cel puțin formal, ideile sale au devenit atât de radicale încât sunt incomode chiar și pentru Kremlin.

Dughin a promovat linia dură a "războiului sfânt" pentru ortodoxie și a anihilării totale a Ucrainei, ajungând să-l atace dur pe Vladimir Putin pentru retragerea din Herson, în toamna anului trecut. În acest context, controversatul filosof a invocat obiceiurile populațiilor arhaice de a-și ucide liderii care nu sunt în stare să-și apere poporul.

Mai multe articole despre:
oligarh dughin ideologul lui putin dughina atentat