MENIU

Franța acuză Rusia de manipulare grosolană și spune că nu are ”mercenari” în Ucraina, după ce Moscova a anunțat că a omorât zeci

Clădire distrusă de bombe la Harkov (Profimedia)

Franţa dezminte oficial că ar avea ”mercenari” în Ucraina, după ce Rusia a anunțat, marți, că a lovit o clădire din Harkov în care erau desfăşuraţi zeci de ”mercenari francezi”.

”Franţa nu are mercenari nici în Ucraina şi nici altundeva, spre deosebire de alţii Aceasta este o nouă manipulare grosolană rusă. Nu trebuie să i se dea mai multă importanţă decât precedentelor şi următoarelor, care vor apărea imediat”, răspunde Quai d'Orsay, potrivit news.ro.

 

Potrivit Moscovei, ”atacul a distrus complet clădirea în care erau staţionaţi mercenarii” şi s-a soladat cu peste 60 de morţi şi 20 de răniţi.

 

”În seara de 16 ianuarie, Forţe Armate ruse au efectuat un atac de precizie asupra unui punct de desfăşurare temporară a unor combatanţi străini, la Harkov, al cărui nucleu era constituit de mercenari francezi”, a anunţat pe Telegram Ministerul rus al Apărării.

 

ATACURI VIZÂND INFRASTRUCTURA MEDICALĂ

”Ministerul rus al Apărării susţine că a ucis «mercenari francezi», dar a atacat în realitate infrastructuri energetice şi medicale”, a reacţionat pe X ONG-ul All Eyes on Wagner, potrivit News.ro.

 

Aceste acuzaţii ruse intervin după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat marţi că Franţa urmează să livreze Ucrainei alte 40 de rachete cu rază lungă de acţiune de tip SCALP şi să semneze un Acord de Securitate cu Ucraina pe o perioadă de zece ani.

 

 

Mai multe articole despre:
franta mercenari ucraina manipulare grosolana rusia