MENIU

Fragmentul de aripă găsit în Reunion aparţine zborului MH370. Misterul prăbuşirii, aproape dezlegat

<p>Fragmentul descoperit pe Insula Reunion aparţine Boeingului care efectua zborul MH370</p>

E oficial! Bucata de aripă găsită, zilele trecute, pe o plajă a insulei franceze Reunion, aparţine avionului Boeing 777 - zborul MH370 al companiei Malaysia Airlines, relatează BBC. Anunţul a fost făcut miercuri, de premierul malaezian.

Fragmentul de aripă de avion descoperit pe Insula Reunion, din Oceanul Indian, corespunde unei piese a Boeing-ului 777 și provine de la zborul MH370 Malaysia Airlines dispărut în 2014, cu 239 de persoane la bord, anunţă BBC. Informaţia a fost confirmată, miercuri seara, de premierul malaezian.

Premierul Najib Razak a declarat că experţii internaţionali care au examinat fragmentul găsit pe insulă într-un centru de teste al aviaţiei din apropiere de Toulouse au confirmat faptul că acesta aparţinea aeronavei.

"Povara şi nesiguranţa familiior victimelor în cele 515 zile de la momentul dispariţiei aeronavei sunt de nedescris. Acum avem dovezi palpabile că zborul MH370 s-a încheiat tragic, în sudul Oceanului Indian", a spus Najib Razak.

Procurorul francez Serge Mackowiak a confirmat, ulterior, că fragmentul de aripă - flapsul - aparţine aceluiaşi model de Boeing 777 ca cel care efectua cursa Kuala Lumpur - Beijing, din martie 2014. Acesta a adăugat că rezultatul testelor iniţiale au arătat că existau indicii "extrem de sigure" că flapsul aparţine avionului care efectua zborul MH370.

Fragmentul găsit are 2 m lungime şi, potrivit experţilor în aviaţie, ar fi vorba despre un flaps, o secțiune a aripii avionului pe care piloții o acționează la decolare sau la aterizare.

Boeing-ul 777 Malaysia Airlines, care efectua un zbor pe ruta Kuala Lumpur-Beijing, a dispărut la o oră după decolare, pe 8 martie 2014, având 239 de persoane la bord.

Ample cercetări conduse de Australia în sudul Oceanului Indian nu au dat, până la acest moment, niciun alt rezultat în ceea ce privește descoperirea avionului dispărut.