MENIU

FOTO + VIDEO | Criza refugiaților continuă. Migranții au rupt gardul de sârmă de la frontieră

Criza refugiaților continuă / Sursa foto: Profi Media

Tensiunile de la granița dintre Polonia și Belarus continuă. Migranții au luat cu asalt punctul de trecere Kuznița. Un grup numeros a reușit chiar să rupă gardul de sârmă ghimpată. Astfel, forțele de ordine poloneze au folosit tunurile cu apă și gaze lacrimogene pentru a împrăștia mulțimea disperată. Ministrul polonez al Apărării a declarat că soldații săi au fost atacați. 

Polițiștii și grănicerii polonezi au fost atacați cu pietre, sticle și grenade acustice, potrivit ministrului de la Varșovia. Autoritățile bieloruse au fost acuzate că nu au intervenit să oprească violențele.

Forțele de ordine poloneze au blocat mulțimea care încerca să intre pe teritoriul țării lor.

Ministerul Apărării din Polonia a publicat imagini care îi surprind pe soldații bieloruși amestecați printre migranți, în timpul asaltului.

Forțele de securitate bieloruse sunt acuzate că au furnizat grenade și alte obiecte periculoase refugiaților trimiși la graniță.

Polonia a anunțat că va începe, din decembrie, să construiască un gard permanent de-a lungul frontierei cu Belarusul. Statul a alocat acestui proiect peste 300 de milioane de euro.

UE acuză Belarus că i-a trimis pe migranți la frontieră pentru a destabiliza blocul comunitar. Mii de persoane, majoritatea din Orientul Mijlociu și Africa, stau de zile întregi, în condiții mizere, în tabere improvizate. Oamenii încearcă, cu disperare, să ajungă în Uniunea Europeană.

Mai multe articole despre:
refugiati polonia migranti frontiera polonia