MENIU

FOTO | Ruși fac ravagii în Severodonețk și Lișiansk. Bombardamentele au distrus zeci de case, iar 3 oameni au murit

Foto arhivă Profimedia

Armata Federației Ruse a luat cu asalt regiunea Lugansk, fiind aproape distruse satul Ustimivka de lângă Lișiansk. Autoritățile ucrainene anunță că trei civili au fost uciși, iar un centru de ajutor umanitar a fost distrus în totalitate.

„Inamicul a încercat să ne distrugă apărarea lângă Ustinivka și, în același timp, a distrus acest sat și orașul din apropiere Lășiansk cu atacuri de artilerie. Ca urmare, doi oameni au murit în Ustynivka și unul în Lișiansk.

Rapoartele ucrainenilor arată că 11 clădiri înalte și clădirea Impulse au fost avariate în Severodonețk, 8 clădiri înalte și case private în Lișiansk, o casă de cultură și CNAP, patru case în Privillya, câte două fiecare. în Novodruzhesk și Horsky.

 În sate și așezări daunele aduse locuințelor sunt mult mai mari. Severodonețk și Novozvanivka au rezistat aseară la mai multe lovituri aeriene. Acum inamicul încearcă să câștige un punct de sprijin în zona Severodonetsk.

În total, zece atacuri rusești au fost respinse pe 25 mai, patru tancuri, două sisteme de artilerie, un transportor blindat de trupe, o mașină și o unitate de echipamente speciale au fost distruse. Unitățile de apărare aeriană au distrus cinci UAV-uri Orlan-10.

Regiunea Lugansk este în mod constant sub focul armatei ruse, multe clădiri rezidențiale, infrastructura, instituțiile de învățământ din regiune au fost distruse, iar spitalele au fost avariate.