MENIU

Fostul şef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, achitat în dosarul în care era acuzat de proxenetism

Tribunalul Corecţional din Lille l-a achitat, vineri, pe fostul director general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, în "procesul Carlton". În dosarul cu acest nume, fostul candidat favorit al Partidului Socialist în alegerile prezidenţiale franceze era acuzat de proxenetism în formă agravantă.

Dominique Strauss-Kahn (DSK) a rămas impasibil în timpul citirii sentinţei. El s-a mulţumit doar să dea din cap când judecătorul Bernard Lemaire l-a anunţat că-l eliberează, declarându-l nevinovat, relatează Mediafax.

Strauss-Kahn era acuzat că se afla în centrul unei reţele de prostituţie create de "prieteni" de-ai săi din nordul Franţei. Judecătorii au stabilit la finalul instrucţiei că DSK nu putea să ignore faptul că femeile cu care făcea sex erau plătite şi că petrecerile respective erau organizate special pentru el. În apărarea sa, DSK s-a declarat adept al libertinajului.

Dominique Alderweireld, alias "Dodo la Saumure", deţinătorul unor bordeluri în Belgia, a fost de asemenea achitat, la fel ca şi partenera sa Béatrice Legrain. Suspectat că a trimis prostituate din Belgia în regiunea Lille, dar şi la Paris şi în Statele Unite, el era singurul acuzat împotriva căruia parchetul a cerut pedeapsa închisorii cu executare. Judecătorul Bernard Lemaire a hotărât că acuzaţiile nu erau bine fundamentate.

Aşa-numiţii "prieteni ai lui DSK", fostul comisar-şef al Securităţii în departamentul Nord, Jean-Christophe Lagarde, conducătorul unei firme de materiale medical, Patrice Pazskowski şi fostul director al unei filiale a grupului BTP Eiffage din Pas-de-Calais, David Roquet, acuzaţi de organizarea partidelor de sex, au fost şi ei achitaţi.

Acuzaţiile vizau perioada 2008-2011. 14 persoane au fost implicate în acest proces. Dacă era găsit vinovat, Strauss Kahn ar fi putut sta 10 ani în spatele gratiilor.

Mai multe articole despre:
achitat proxenetism Strauss-Kahn