MENIU

Fostul şef al Fiscului din Moldova, Nicolae Vicol, dat în urmărire internaţională

Fostul șef al fiscului Nicolae Vicol a fost dat în urmărire națională și internațională, la cinci zile după ce a fost condamnat la șase ani de închisoare. Anunțul a fost făcut de către șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc.

"Deja vu" în justiţia moldovenească, anunţă publika.md: "Astăzi au ajuns documentele în cadrul Inspectoratului de Poliție Teritorial Buiucani. Imediat am dispus inițierea dosarului de căutare la nivel național și perfectarea actelor pentru a fi introdus în baza de date căutarea internațională a acestuia", a precizat șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc.  

Sentinţa de condamnare a fost pronunţată în data de 18 iunie în lipsa lui Vicol, care, potrivit avocaţilor săi, era plecat în România, unde se trata.

Fostul şef al Fiscului a fost reţinut în februarie 2013, fiind bănuit de corupere pasivă, abuz în serviciu şi încălcarea inviolabilităţii vieţii private prin interceptări telefonice. El a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei sectorului Râșcani al Capitalei și este obligat să plătească și o amendă de 10.000 de lei.