MENIU

Focuri de armă la Londra, lângă Ambasada Ucrainei

Persoane necunoscute au deschis focul, dintr-o mașină, în direcția Ambasadei Ucrainei, informează presa britanică. În zona în care s-a consumat incidentul se află mai multe sedii diplomatice, printre care și Consulatul României, Ambasada Israelului și Ambasada Rusiei.

Persoane necunoscute au deschis focul în direcția Ambasadei Ucrainei, informează presa britanică.

Reprezentanți ai poliției au confirmat pentru Standard că forțele de ordine au răspuns la rândul lor cu foc, nu există victime, iar incidentul a fost declarat închis în urul orei locale 14.40.

Potrivit Standard, s-ar fi tras 10 focuri de armă, iar opt mașini de poliție și un cordon de ofițeri se află acum în zona Holland Park, aproape de stația de metrou.

În zona în care s-a consumat incidentul se află mai multe sedii diplomatice, printre care și Consulatul României, Ambasada Israelului și Ambasada Rusiei.

Incidentul a avut loc în faţa ambasadei Ucrainei, în zona Kensington

Denys Sienik, purtător de cuvânt al ambasadei Ucrainei, a declarat că un vehicul necunoscut a intrat în maşina ambasadorului sâmbătă dimineaţa iar bărbatul aflat la volan reprezenta o ameninţare, astfel că poliţia a fost nevoită să deschidă focul.

Sienik a informat că zvonurile conform cărora au existat focuri de armă trase din maşină sunt false.

Nu se ştie dacă bărbatul din maşină a fost rănit, însă el a fost ulterior scos din maşină şi reţinut.

Sienik nu cunoştea motivul atacului şi nici cetăţenia bărbatului arestat. El a precizat că ambasada nu a primit ameninţări în ultimele săptămâni şi că toţi membrii staff-ului sunt în siguranţă. Zona a fost izolată de poliţie.

Episodul are loc cu o săptămână înainte turului doi al alegerilor prezidențiale din Ucraina, unde se confruntă actualul președinte, Petro Poroșenk și Volodimir Zelenski.

Potrivit rezultatelor din primul tur, Poroșenko pornește cu șansa a doua.

Mai multe articole despre:
Londra Ucraina focuri de armă